Ervaringen van stagiaires


Claudia Naoum - februari 2018 - juni 2018

 

'Vorig jaar heb ik de opleiding pedagogisch medewerker jeugdzorg niveau 4 afgerond. Mijn afstudeer stage heb ik hier gelopen bij Gezinshuis Het Twentse Geluk. Voor ik aan deze stage begon wist ik niet wat ik kon verwachten maar erop terugkijkend zou ik het beschrijven als een ervaring waar ik ontzettend veel geleerd heb. Het was een stage die goed aansloot bij mijn studie omdat je erg veel te maken hebt met jeugdzorg, maar denk ook aan het persoonlijk begeleiden van kinderen en aan meerdere kinderen tegelijk die hier in het gezin wonen. Het voordeel van een Gezinshuis is dat je in een kleine setting overal nauw bij betrokken bent. Omdat je ook moet helpen het gezin draaiende te houden leer je tevens veel over planning en andere organisatorische aspecten binnen een gezin. Ik heb zo veel genoten van mijn stage dat ik ben blijven hangen en een baan aangeboden heb gekregen in het gezinshuis als pedagogisch medewerker. Ik raad deze stage aan!'

 


Hijke ter Avest - september 2018 - februari 2019

 

'Ik volg de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4. Ik vind het werken met kinderen super leuk, school heeft mij deze stageplek aangewezen. Ik was onbekend met deze doelgroep tot en met deze stage. Door deze stage ben ik bekend geworden met deze doelgroep. Ik heb hier heel veel geleerd en ik vond het heel leuk om iedereen te leren kennen. Deze stage is zeker een aanrader als je in de zorg wil gaan werken'.  


Lynet Beltman - september 2017 - juni 2018

 

'In het 3e jaar van mijn opleiding 'Social Work' heb ik stage gelopen in het Gezinshuis Twentse Geluk. Deze stage duurde een jaar. Ik heb in het Gezinshuis verschillende vaardigheden ontwikkeld op verschillende niveaus. Tijdens het begeleiden van de kinderen werd ik goed begeleid door de gezinshuisouders en de werknemers, dit uitte zich vooral in feedback. Verder mocht ik overal aanwezig bij zijn en kreeg ik de kans om mijn visie te vertellen. Ik werd namelijk betrokken bij overleggen, gesprekken met de orthopedagoog, ontwikkelingsplannen en bij het plannen van de dagelijkse activiteiten. Een stagejaar waarbij ik veel werkervaring op heb kunnen doen.'


Sanny Verkooijen - september 2017 - juni 2018

 

Ik volg de opleiding pedagogisch medewerker jeugdzorg niveau 4. Afgelopen jaar heb ik stage gelopen bij het Twentse Geluk, voordat ik aan deze stage begon had ik alleen nog maar stage gelopen op speciaal onderwijs, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten met deze stage plek. Maar terug kijkend op deze stage plek, is het de meest leerzame plek waar ik stage heb gelopen. Er is geen dag het zelfde, en hierdoor blijf je jezelf ook echt ontwikkelen. Het was echt niet altijd gemakkelijk, maar door een zeer goede en fijne begeleiding is het voor mij buiten het leerzame ook een hele fijne stage geweest. Deze stage plek is zeker een aanrader voor andere studenten.

 

 


Dave Nicolai - februari 2019 - juni 2019

 

'Ik heb een stage gehad waar veel dingen mogelijk zijn en je moet durven dingen te gaan aanpakken. Je leert veel van je mede collega's en er hangt een gezellige sfeer. Stage in dit gezinshuis is leerzaam, uitdagend, gevarieerd en erg leuk. Naar mijn mening een prachtige stageplek.'

 

 


Kayleigh ter Harmsel - februari 2019 - juni 2019

 

'Ik heb de opleiding maatschappelijke zorg niveau 4 gedaan met uitstroomprofiel Agogisch medewerker GGZ. Voordat ik in februari begon wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Ik had alleen nog maar stage gelopen met volwassenen. Daarnaast kon ik me lastig een voorstelling maken van hoe het zou zijn om hier mee te draaien. Dit liep gelukkig al snel los en ik werd goed begeleid, waardoor ik snel wist wat ik kon verwachten. Mijn taken waren heel uiteenlopend en ik kreeg heel veel vrijheid om mijzelf als persoon en professional te ontwikkelen. De stagebegeleiding was super. Dit samen met eigen positieve inzet en inbreng heeft ervoor gezorgd dat ik al mijn examens heb kunnen afronden.'

Contact & Locatie


Emmastraat 23

7491 EH Delden

 

06 - 26110946

06 - 49334656

 

info@hettwentsegeluk.nl